Caută ceva frumos:

Ce se intampla cu noi cand iubim

Iubirea este una dintre fortele cele mai puternice pe care le poate genera omul. Nu stim exact ce este, dar o simtim cu totii. O simtim in primul rand fata de noi insine atunci cand alegem sa ne iertam toate minusurile si sa traim impacati cu noi pana la final. O simtim fata de familie, fata de prieteni si fata de acea persoana pe care o cautam pe tot parcursul vietii pana o gasim.


Nimic nu poate fi explicat mai greu decat acest sentiment care provine din noi, dar care nu stim de ce este generat. Sa fie oare tot instinctul de conservare cel care ne insufla aceasta forta de a-i pretui pe ceilalti? Acest lucru poate fi explicat prin faptul ca iubindu-i pe altii invatam sa ne iubim mai mult pe noi si sa ne pretuim viata cum se cuvinte.




Doar iubind vom fi fericiti, iar oamenii lipsiti de iubire sunt fragili si stersi ca niste umbre miscatoare. II vezi peste tot cu fetele gri si cu privirea goala in timp ce-si poarta corpul aproape inert catre nicaieri si fara niciun scop. Doar iubind putem avea un scop si ne putem bucura de nimicurile pe care le facem in fiecare zi. Desigur, e obositor sa iubesti intr-una, iar pentru unii iubirea devine un viciu care se transforma in obsesie. Cu toate acestea, iubirea este ca alcoolul: trebuie consumata cu masura si totul va fi ok. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu